12 mei 2020

Toetsenbord in Corona tijd

Natuurlijk weten we dat je toetsenbord en de muis een grote bron van vuil en bacillen is. Maar wat doen we er aan? er word gezegd dat het corona virus onder IDEALE omstandigheden drie dagen kán ‘overleven’ op bijvoorbeeld oppervlakken van plastic en daarom is handen wassen zo belangrijk.

Zeker nu we tegenwoordig veel thuiswerken maar ook veel flexibel werkplekken want een toetsenbord is doorgaans viezer dan een wc-bril! Draai hem eens om en tik hem op de tafel niet schrikken wat er dan uitkomt. We eten vaak achter onze werkplek en al die kruimels verdwijnen tussen je toetsen in.

Maar wat kan je doen. Naast het voorzichtig tikken op je bureau , kan je met een stofzuiger met een borsteltje je toetsenbord afzuigen op een lage zuig stand kijk wel uit dat je niet je toeten opzuig. Daarna je toetsen afnemen met een microvezeldoekje dat je een klein beetje vochtig maakt in een sopje. En soms moet je gewoon even een keer een nieuw schoon toetsenbord aanschaffen.

Zelf spuit ik hem wel eens schoon met busje perslucht haal ik een dun verfkwastje (zonder verf😊) langs de toetsen. Maar belangrijks is denk er eens bij na, word bewust en niet alleen nu in de corona tijd maar ook straks na corona hoe je werkplek, toetsenbord, muis, beeldscherm en telefoon schoon en netjes blijft.

Facebook Reactie(s)