4 juni 2020

Varkenshaas met lente-uitjes

Een simpel maar er lekker recept van varkenshaas met lente-uitjes uit de tijd dat ik werkzaam was als Chefkok en Leermeester in restaurant de Amstelhoek in Nieuwegein

Ingrediënten

1 varkenshaasje van ongeveer 300 gram
1 plak achterham 3 uitjes
1 el abrikozenjam
1 tl sojasaus
25 gr boter
2 el sherry (medium)
1 dl slagroom
zout en peper

Voorbereiding

Maak de lente-uitjes schoon en snij het losse groen eraf. Snijd het varkenshaasje in de lengte tot op 1 cm in en klap het open. Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee. Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje. Snijd overhangende randjes weg. Leg de lente-uitjes erop. Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het vast met cocktailprikkers. Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin. Braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Neem het varkenshaasje uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit ca. 2 minuten in tot een licht gebonden saus. Snij het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik deze dakpansgewijs op 2 warme borden. Schenk de saus erlangs.

Facebook Reactie(s)