9 juli 2020

Schoolmusical livestream.

Met veel ,mensen dicht op elkaar in een theater of dorpshuis dat zit er dit jaar niet in door de corona maatregelen. Maar de musical moet doorgaan horen we veel mensen zeggen. Dit levert dus stress op bij de scholen en leerkrachten met namen van groep 8. Maar een oplossingen als je weinig of zelfs geen publiek mag ontvangen is het opzetten van een livestream zodat opa, oma, broer, zus en andere familieleden toch kunnen meekijken

Mag dat wel livestream?

Ja dit mag, maar de ouders moeten wel toestemming geven hiervoor. Als je de musical live willen streamen via facebook, YouTube, teams enz, dan verwerk je beeldmateriaal van leerlingen. Dit geldt ook voor het opnemen van de livestream. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft expliciet bepaald dat voor het verwerken van beeldmateriaal van minderjarigen toestemming van de ouders is vereist. Een ouder zal voor het geven van toestemming goed geïnformeerd moeten worden wat de bedoeling is en wat er gebeurd met deze beelden zodat dat zijn een weloverwogen keuze kunnen maken.

Het feit dat de beelden in een ‘besloten’ online omgeving wordt gestreamd, zoals op een verborgen youtube link of teams omgeving is hierbij niet relevant. 

Wat heb je nodig?

  • Laptop met Windows 10 en programma OBS Studio 
  • Een losse webcam van HD kwaliteit of een camera die je via usb kan koppelen aan je laptop
  • een stabiele internetverbinding
  • YouTube kanaal of Facebookaccount

Via het programma OBS studio kan je live schakelen , het programma is gratis en op internet vind je heel veel uitleg zoals hier onder van de de Videomakers hoe dit werkt. Is vrij simpel maar oefen wel even thuis

Facebook Reactie(s)