Categorie : 1950 – 1999

In 1972 werd het voetveer Heukelum-Oosterwijk opgeheven. Ter herinnering zou een beeld worden geplaatst. In 1983 viel de keuze van de inwoners van Heukelum op het beeld “De veerman” van Hans Bayens. “De veerman” is op 31 maart 1984 onthuld door mr. Maarten Vrolijk, Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland en is een eerbetoon aan ..

Meer lezen

Voor het eerst komt Heukelum op Internet met een eigen website, eerst nog onder een sub pagina en daarna zelfs gesponsord door de Rabobank onder de naam tref.nl. Sinds 30 juni 2011 heeft Heukelum ook zijn eigen plekje op facebook, twitter, Instagram ..

Meer lezen

23 juni 1996 begon vvHeukelum op internet als sub pagina van Heukelum Digitaal. Later dat jaar kreeg de voetbal zijn eigen plekje en was daar mee een van de eerste amateurclubs met een professionele website In 23 juni 1996 begon onze vereniging op internet als sub pagina van Heukelum Digitaal. Op 4 augustus 1997 kreeg de vereniging een ..

Meer lezen

Van onze correspondent HEUKELUM, maandag De politie heeft het weekeinde een 18- en 19-jarige man uit Gorcum aangehouden, die er een sport van maakten op het riviertje de Linge bij Heukelum rondzwemmende eenden met geweren neer te knallen. Het in militaire camouflagepakken geklede duo zei tegen agenten met een oorlogsspel bezi..

Meer lezen

Een gedicht wat in de krant is verschenen toen gemeente besloot de stadswal onder de grond te leggen omdat er geen geld was voor onderhoud. Men noemt je een dorpje,Toch ben je een stad.Voor hen, die er wonen,Een enorme schat.Een stadje met straten,Met stegen, zelfs met een plein.Waar het leven zo goed is,zo rustig, zo ..

Meer lezen

De vlag van Heukelum was vanaf 6 mei 1971 tot 1986 de gemeentelijke vlag van de voormalige Gelderse gemeente Heukelum. Op 1 januari 1986 ging de gemeente op in de nieuw opgerichte gemeente Lingewaal, waarmee de vlag als gemeentevlag kwam te vervallen. Sinds 2019 valt Heukelum onder de gemeente West Betuwe. De vlag kan als volgt worden beschreven: Vluchtkepersgewijs verdeeld in blauw, ..

Meer lezen

BREDA, 12 October — De voetbalwedstrijd in de je kl. D. afd. Z. 1 tussen Waspik en Heukelum heeft Zondagmiddag, kort nadat de 22 spelers voor de tweede maal de kleedkamers hadden verlaten, een wat onverwacht slot gekregen. Zestien minuten na de rust — de stand was 3—0 voor Waspik — kwam de midvoor van Heukelum bij een ogenschijnlijk ..

Meer lezen