Categorie : 2000 – heden

Heukelum heeft zijn identiteit terug, zijn gezicht. Elke plaats heeft iets waarvan inwoners bij het zien ervan denken: ‘ik ben thuis’. Utrecht heeft de Dom, Parijs de Eiffeltoren en Heukelum de stadswal.” Na vijf jaar bouwen door vrijwilligers is het aanzicht van Heukelum wee..

Meer lezen

Helaas zal door regelgeving moet uit de grote speeltuin naar heel veel jaren de Familieschommel weg. Voorlopig zal dit even een lege plek zijn, doordat het zo plotseling is. De schommel krijgt nog wel een mooie bestemming op een privé terrein waar hij zeker nog 10 tallen jaren gebruikt k..

Meer lezen

Nederland werd donderdag 18 januari ontregeld door een uitzonderlijk zware storm met zware windstoten van meer dan 120 kilometer per uur in het binnenland. In het lijstje van de zwaarste stormen van de afgelopen 50 jaar valt deze storm binnen de top 10. Ook in Heukelum was er veel schade aan de bomen en huizen. ..

Meer lezen

code geel die woensdagavond voor diverse provincies afgekondigd was, was niet voor niets, zo bleek ook in De Ringovenlaan in Heukelum kon de vele regenval moeilijk verwerken. Maar daar maakte niet iedereen een probleem van, zo was op Twitter te zien dat een bewoner op zijn luchtbed door de straat dobberde 18..

Meer lezen

De derde zaterdag van juni staat al jarenlang geblokt in de agenda van iedereen in Heukelum, want: Heukelumse Jaarmarkt Helaas kan de Heukelumse Jaarmarkt, die dit jaar zijn 49e editie zou vieren, niet op de vertrouwde manier plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen.   Om de bezoekers komende zaterdag toch nog een beetje het Heukelumse Jaarmarkt gevoel ..

Meer lezen

met behulp van vrijwilligers nieuw meubilair bij de zwemplaats van de Rietput geplaatst. Er is nu gesnoeid, ganzennetten geplaatst, bruggetje verwijderd en een dam met duiker geplaatst , waardoor blauwalg wordt voorkomen en er is vervolgens een nieuw toegangshek geplaatst, ook zijn er eieren zijn geschud om ganzen overlast te voorkomen . We hebben een ..

Meer lezen

Eerste paal zit er in, de bouw van de nieuwe brede school in Heukelum kan beginnen. Deze ochtend hadden alle basisschool kinderen zich verzameld langs het bouwterrein waar ze uitleg kregen van aannemer van Leeuwen over wat er ging gebeuren. Maar voor dat de eerste paal de grond in ging mochten een paar kinderen van ..

Meer lezen

Na vijf jaar van veel doorzettingsvermogen door veel vrijwilligers is het op zaterdag 29 december zover dat de historische stadswal aan Heukelum wordt teruggeven. De stadswal en de brug zijn het resultaat van een uniek burgerinitiatief door stichting Stadswal Heukelum. Op 29 december is de feestelijke overdracht van de stadswal en de opening..

Meer lezen