FC Utrecht tegen PEC Zwolle

Op woensdag 3 april verzamelden we ons voor de wedstrijd tussen FC Utrecht en PEC Zwolle. Een wedstrijd waar we niet echt naar uitkeken. Maar ja, als echte supporters van FC Utrecht, trotseerden we het weer en gingen we naar het stadion.

De avond begon met een spectaculaire lichtshow die ons allemaal versteld deed staan. Vanaf de daken van de gebouwen in de hoeken van stadion Galgenwaard spatte prachtig vuurwerk de lucht in. De nacht werd verlicht door knallen en flitsen.

De eerste helft was eerlijk gezegd niet om aan te gluren. Het spel was stroef, de passes kwamen niet aan en het leek alsof de spelers nog in hun warme kleedkamers wilden blijven. Maar goed, we hielden hoop.

Toen kwam de tweede helft. Utrecht speelde richting de Bunnikside tribune, waar wij met onze sjaals en vlaggen stonden te zwaaien. En toen gebeurde het: onze publieksheld, Mark van de Maarel, kwam het veld in. Het stadion juichte en schreeuwde zijn naam. En binnen de kortste keren stond Utrecht met 2-0 voor.

PEC Zwolle deed nog iets terug en kwam op 2-1, maar daarna was het feest. Utrecht liep uit naar een eindstand van 5-1. Doelpunten vlogen in het rond, en wij zongen uit volle borst mee met de supportersliederen. Wat een mooie overwinning!

Na de wedstrijd gingen we met een goed gevoel naar huis. Op zondag wachtte de volgende wedstrijd, uit tegen Heerenveen. Helaas konden we daar niet live bij zijn, maar we zouden vanaf de bank onze warme worsten eten en de wedstrijd volgen. Want dat hoort erbij: de derde helft, met een tevreden gevoel en een blik op de ranglijst. Op naar de volgende match!