“Lekker voor ze!” – Een Warme Worsten Club Uitdrukking

Binnen de Club van de Warme Worsten gonst een uitdrukking die als een warme deken over de supporters heen ligt: “Lekker voor ze!” Het is een term die met een knipoog wordt gebruikt, maar die tegelijkertijd een diepere betekenis draagt.

Wanneer er negatief nieuws naar buiten komt over andere clubs, spelers of situaties, klinkt het in de appgroep van de Warme Worsten Club: “Lekker voor ze!” Het is een manier om met een vleugje sarcasme te reageren op tegenslagen van anderen. Want ja, als je al meer dan 25 jaar trouw bent aan FC Utrecht, dan heb je genoeg meegemaakt. Dan heb je de pieken en dalen van het voetbal geleefd en doorstaan.

Maar achter die schijnbaar luchtige uitdrukking schuilt ook een gevoel van saamhorigheid. Het is een manier om elkaar op te peppen, om te relativeren en om te zeggen: “Wij hebben onze eigen club, onze eigen passie en onze eigen warme worsten. Laat de rest maar praten, wij gaan door.”

#Lekkervoorze

En zo wordt “Lekker voor ze!” meer dan alleen een woordgrap. Het is een knipoog naar het leven als supporter, naar de derde helft waarin je samen met je medesupporters de overwinningen viert en de teleurstellingen relativeert. Want uiteindelijk gaat het om de liefde voor het spel, de club en de warme worsten. En dat is iets waar niemand aan kan tippen.