We gaan beginnen, maar we zijn nog niet welkom

Op zondag 26 mei ging het helemaal mis na de finale van de play-offs in de eredivisie tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Wat een feestelijke afsluiting van het seizoen had moeten zijn, veranderde in chaos toen rellen uitbraken en supporters de politie belaagden. Meerdere agenten raakten gewond door het geweld. Als reactie daarop besloot burgemeester Dijksma, in samenwerking met politie en justitie, dat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zonder publiek moet worden gespeeld.

Ondanks meerdere pogingen om dit besluit ongedaan te maken, blijft de burgemeester bij haar standpunt. Dit besluit treft niet alleen de relschoppers, maar ook de goedwillende supporters. Het is onbegrijpelijk dat bijna 23.000 supporters gestraft worden voor de daden van een kleine groep.

Wij, als goedwillende supporters, keuren geweld in en rond het stadion nooit goed. Het is echter onrechtvaardig dat wij nu de dupe zijn van het gedrag van een paar individuen. In mijn ogen had de burgemeester deze groep relschoppers moeten aanpakken. Supporters die met bivakmutsen oplopen en vuurwerk gooien, moeten worden gestraft, niet de hele supportersgroep.

Komende zondag, tijdens de eerste thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, zullen wij helaas thuis voor de tv zitten. Toch laten wij onze stem horen. Voor aanvang van de wedstrijd organiseren de echte supporters een demonstratie. Wij ondersteunen deze actie volledig. Het is aan ons om onze stem te laten horen tegen het beleid van de burgemeester en de beeldvorming die zij creëert.

Wij zijn vóór dadergericht straffen, maar tegen collectief straffen. Deze demonstratie wordt gesteund door alle geledingen rond de club en is in overleg georganiseerd. Alle supportersgroepen zullen zich bij de demonstratie aansluiten.

Wij roepen iedereen op om geen gezichtsbedekkende kleding te dragen of vuurwerk af te steken. Kom zondag naar de stad en laat zien wie wij zijn en waar wij voor staan!

Verzamelen vanaf 12.00 uur bij het Oude Stadhuis

Om 12.30 uur starten we met de demonstratie en lopen we via de Oude Gracht naar het Ledig Erf.
Om 13.30 uur eindigt de demonstratie en zullen we de wedstrijd live kijken via schermen.

KOM EN LAAT ZIEN WIE WIJ ZIJN EN WAAR WIJ VOOR STAAN!

2
0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *