De haarband van Memphis Depay

Het is weer die tijd van het jaar. Het EK komt eraan en alle ogen zijn gericht op de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Ze moeten Europees kampioen worden in Duitsland, net als in 1988. Maar eerst was er een oefenwedstrijd tegen Canada, die met 4-0 werd gewonnen. Maar dat is niet het grootste nieuws.

Het grootste nieuws was de haarband van Memphis Depay. Ja, je leest het goed, zijn haarband. Gelukkig heeft Koeman deze week met Memphis om de tafel gezeten over zijn haarband, die hij droeg in de oefenwedstrijd tegen Canada. Koeman en veel mensen in Nederland waren verrast door de haarband van Memphis. Maar er is over gesproken, hij heeft er nu mee getraind en het is geen probleem meer.

Maar wat vinden wij daarvan? Nu spreek ik even op eigen titel, maar ik vraag me af waarom. Memphis Depay kan goed voetballen, maar staat ook graag in de aandacht en vindt zichzelf geweldig. Ik heb wel iets te zeggen over al die gekleurde schoenen tegenwoordig. Voetbalsokken, die tot net onder je knie horen te zitten, heeft Memphis Depay ook al overboord gegooid. Ik vraag me af wat het volgende is om extra aandacht en likes via je Instagram-kanaal te krijgen. Pipo de clown schoenen, verentooi, of boerenharmmasker?

Het is jammer, want het zou om het voetbal moeten gaan. Dus laten we normaal doen. Lekker ouderwets clubkleding aan, sokken netjes omhoog, zwarte schoenen en shirt in je broek.

Oh ja, en dan erger ik me ook nog aan die voetballers die een flesje water krijgen, niet het fatsoen hebben om deze netjes terug te geven, maar terug gooien. De reservebank ligt vol troep en een derde assistent-trainer mag dat opruimen. Ook als een speler het veld afloopt en de tape loshaalt van zijn been, kan dat toch gewoon netjes in een vuilnisbak en hoeft toch niet op het veld gegooid te worden? Of mag dat omdat ze beter zijn dan een ander, toevallig in voetbal?

Laten we ons concentreren op het spel, niet op de randzaken. Het EK komt eraan, en we hebben allemaal hetzelfde doel: Europees kampioen worden. Dus laten we ons daarop richten, en niet op de haarband van Memphis Depay.

Memphis Depay: De Statistieken

Memphis Depay heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. In de La Liga 2023/2024 scoorde hij 5 doelpunten in 23 wedstrijden. In de UEFA Champions League speelde hij 3 wedstrijden en scoorde hij 1 doelpunt. Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada scoorde hij ook een doelpunt.

Nederland vs Canada: De Wedstrijd

De oefenwedstrijd tegen Canada werd gespeeld op 6 juni 2024 in De Kuip. Nederland domineerde de wedstrijd met een balbezit van 61% en schoot 20 keer op doel, waarvan 11 keer op doel. Nederland scoorde 4 doelpunten, met doelpunten van Memphis Depay, Jeremie Frimpong, Wout Weghorst en Virgil van Dijk.

De Aanloop naar het EK 2024

In de aanloop naar het EK 2024 speelde Nederland ook een vriendschappelijke wedstrijd tegen IJsland op 10 juni 2024. Deze wedstrijden dienen als voorbereiding op de groepsfase van het EK, waar Nederland het opneemt tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

Laten we hopen dat Nederland, onder leiding van Ronald Koeman en met spelers als Memphis Depay, een sterk EK zal spelen. En laten we hopen dat de aandacht gericht zal zijn op het voetbal, en niet op de haarbanden. En als je het mij vraagt, zou een beetje humor in de voetbalwereld geen kwaad kunnen. Misschien kan Memphis Depay de volgende keer een clownsschoen dragen, dat zou zeker wat lachers op zijn hand krijgen!