Afscheid van een Clubicoon: Mark van der Maarel

Op een zonnige zondagmiddag in een goed gevuld Stadion Galgenwaard, nam FC Utrecht afscheid van een van zijn grootste clubiconen: Mark van der Maarel. De verdediger, die vijftien seizoenen lang het rood-witte shirt droeg en 397 officiële wedstrijden speelde, kreeg een afscheid dat zijn toewijding en loyaliteit eerde.

Een Terugblik op een Glorieuze Carrière

Mark van der Maarel debuteerde in een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, ook wij mochten hier bij zijn een wedstrijd die met 0-1 werd gewonnen dankzij een doelpunt van Dries Mertens. Vanaf dat moment groeide hij uit tot een vaste waarde in het team, geliefd bij zowel supporters als teamgenoten. Zijn inzet en passie voor de club werden zondag bekroond met een standbeeld en een naar hem vernoemd vak op de Bunnikside. Een mooiere erkenning is nauwelijks denkbaar.

De Afscheidswedstrijd

De afscheidswedstrijd was een feest van nostalgie en voetbalplezier. Team 1, bestaande uit onder andere Robbin Ruiter, Ramon Leeuwin, Brama, Ruud Boymans, Rick Kruys, Willem Janssen, Jens Toornstra, Nick Viergever, Urby Emanuelson en Anouar Kali, nam het op tegen Team 2, met spelers als Vasilis Barkas, Mike van der Hoorn, Édouard Duplan, Mulenga, Danny Verbeek, Van der Gun, Barry Maguire, Gianluca Nijholt, Dave Bulthuis, Gévero Markiet en Jan Wuytens.

Onder het toeziend oog van oud-trainers zoals Erik ten Hag, Ton du Chatinier, Jan Wouters en Rob Alflen, werd het een dag vol emotie en eerbetoon. De sfeer in het stadion was elektrisch, en de supporters lieten luidkeels hun waardering voor Mark horen.

Een Erelid van de Warme Worsten Club

Voor de leden van de Warme Worsten Club, die Mark nog zagen debuteren in den Haag, was dit afscheid extra bijzonder. Mark van der Maarel en wat ons betreft is die nu officieel erelid van deze trouwe supportersgroep.

Weetjes over Mark van der Maarel

  • Geboortedatum en -plaats: Mark van der Maarel werd geboren op 12 augustus 1989 in Arnhem, Nederland1.
  • Positie: Hij speelde voornamelijk als verdediger, maar kon zowel als rechter- als linkervleugelverdediger uit de voeten1.
  • Jeugdcarrière: Voor zijn tijd bij FC Utrecht speelde hij in de jeugd bij SV Argon en HFC Haarlem1.
  • Bijnaam: Hij staat ook wel bekend als “MOB van der Maarel” en “Parel van der Maarel”1.
  • David di Tommaso-trofee: Mark won deze prestigieuze prijs vier keer, in de seizoenen 2017/18, 2019/20, 2020/21 en 2023/241.
  • Indonesische roots: Mark heeft Indonesische wortels via zijn moeder2.
  • Europa League: In het seizoen 2010/11 speelde hij met FC Utrecht in de groepsfase van de UEFA Europa League tegen teams als Napoli, Liverpool en Steaua Boekarest1.
  • KNVB Bekerfinale: Hij bereikte met FC Utrecht de finale van de KNVB Beker in het seizoen 2015/16, maar verloor deze van Feyenoord1.

Mark, bedankt voor alles wat je voor FC Utrecht hebt betekend. Je bent en blijft een ware clubman.


1: Wikipedia – Mark van der Maarel 2: Wikipedia – Mark van der Maarel

0
0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *