Een Onvergetelijke Reis naar Oostenrijk

Het was een zonnige ochtend in Utrecht we besloten om onze geliefde FC Utrecht te volgen naar het verre Oostenrijk. De auto van mij Opa geleend een Suzuki Swift 1.1 lekker ruim 🙂 begonnen we aan een avontuur dat ons naar het Arnold Schwarzenegger-stadion zou brengen voor de UEFA Cup eerste ronde. De spanning was voelbaar terwijl we de kilometers aflegden en de bergen naderden.

Bij aankomst in het stadion waren we onder de indruk van de majestueuze omgeving. Het stadion, oorspronkelijk vernoemd naar de beroemde bodybuilder, acteur en gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, stond imposant voor ons. De tribune recht tegen over ons was gevuld met fanatieke supporters van Grazer AK, en de sfeer was elektrisch.

De wedstrijd begon en binnen drie minuten stonden we al 1-0 achter. De Oostenrijkse tegenstanders waren fel en vastberaden. Met de rust was het zelfs 3-0 in hun voordeel. Maar zoals het een echte FC Utrecht-fan betaamt, gaven we de moed niet op. Na de rust kwam onze ploeg tot leven. De spelers vochten als leeuwen en wisten de achterstand om te buigen naar een spectaculaire 3-3 gelijkspel. Het stadion barstte uit zijn voegen van vreugde en euforie. We vierden alsof we de cup al hadden gewonnen.

Na de wedstrijd besloten we een hotel op te zoeken om bij te komen van alle emoties. We reden een stuk terug en pakte een willekeurige afslag en eerste hotel wat we tegen kwamen. De eigenaar van het hotel stond ons op te wachten op het parkeerterrein en deelde sleutels uit alsof we oude vrienden waren. De volgende ochtend werden we wakker met een adembenemend uitzicht op de bergen. De ontbijtzaal was gevuld met slaperige, maar gelukkige Utrecht-supporters. Kleine ogen, grote glimlachen. We hadden Europa gevoeld, en het smaakte naar meer.

FC Utrecht speelt Europees en houdt wel van een feestje. Deze reis naar Oostenrijk zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan. Op naar nieuwe avonturen, nieuwe stadions en nieuwe overwinningen. Forza Utrecht!