Op de helft 2023 2024

Het is tijd om de eerste helft van het FC Utrecht-seizoen 2023-2024 onder de loep te nemen. En laten we eerlijk zijn, het was een rollercoaster van emoties. Van hoopvolle verwachtingen tot kansloze nederlagen, dit seizoen had het allemaal. Laten we eens kijken naar enkele hoogte- en dieptepunten:

De Hoogtepunten: die waren er weinig ja als we dan toch iets mogen noemen de Kerst Mutsen: Laten we beginnen met het kerstfeest. Rond de kersttijd kregen we bij binnenkomst allemaal een kerstmuts. Ja, je leest het goed. Dat was ons hoogtepunt tot nu toe. De kerstmutsen waren zo groot dat sommige spelers er bijna in verdwenen. Maar hé, het bracht tenminste wat feestelijke sfeer in het stadion. Misschien moeten we ze ook dragen tijdens de wedstrijden om onze kansen te verbeteren. Wie weet?

De Dieptepunten die waren er genoeg zoals kansloze Nederlagen Laten we eerlijk zijn, sommige wedstrijden waren gewoon pijnlijk om naar te kijken. We verloren van de onderste teams alsof ze ons niet eens zagen staan. Het voelde alsof we op een zinkend schip zaten en de reddingsboten waren al weg. Misschien moeten we onze tegenstanders ook kerstmutsen geven om ze af te leiden. Het kan niet erger worden, toch?

Feyenoord Ramp: En dan was er die ene wedstrijd tegen Feyenoord. Een 1-5 nederlaag die ons hart brak. We hadden meer gaten in onze verdediging dan een stuk Zwitserse kaas. De fans keken toe met hun handen voor hun ogen, terwijl de tegenstanders doelpunt na doelpunt scoorden.

Kortom, het eerste deel van het seizoen was een tragikomedie. Laten we hopen dat de tweede helft beter wordt. Misschien moeten we onze spelers vertellen dat ze de kerstmutsen moeten dragen tijdens de wedstrijden. Wie weet, misschien brengen ze ons wel geluk. Maar zoals ze zingen laat de zon in je hart want Ron Jans, een ervaren oefenmeester, heeft zich tot medio 2025 verbonden aan FC Utrecht als hun nieuwe Hoofdtrainer