Mark stop er mee!

In maart verscheen het bericht op internet waarvan we wisten dat het eraan zat te komen. Eerlijk gezegd werd het ook tijd. Maar FC Utrecht zonder Mark van der Maarel is als de Warme Worsten Club zonder worst. Mark heeft bekendgemaakt dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 34-jarige verdediger, die maar liefst 388 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Utrecht speelde, maakte dit bekend via de officiële website van de club.

Van der Maarel maakte zijn debuut op 20 september 2009, als invaller in het duel tegen ADO Den Haag. Drie dagen later stond hij tegen FC Groningen voor het eerst in de basis. In vijftien jaar tijd heeft Van der Maarel zich opgewerkt tot een van de spelers met de meeste duels voor FC Utrecht. Hij passeerde zelfs clubiconen zoals Jan Willem van Ede en staat nu vlak achter Jean Paul de Jong.

Het is een afscheid dat met gemengde gevoelens komt. Mark van der Maarel is meer dan alleen een verdediger. Hij is een clubman, een publiekslieveling en een voorbeeld voor velen. Zijn ervaring en persoonlijkheid hebben een bepalende rol gespeeld in de groep. Het is dan ook niet vreemd dat er stemmen opgaan om hem ere-lid te maken van onze club. De toelating regels moeten misschien worden aangepast, maar dat is een formaliteit. Mark heeft zijn plek in de geschiedenis van FC Utrecht verdiend.

Op naar de volgende fase van zijn voetbalcarrière, en op naar een blijvende herinnering aan een speler die met hart en ziel voor onze club heeft gestreden. Mark, bedank