FC Differdange 03 – FC Utrecht

Het was een zonnige dag toen we met een groep enthousiaste supporters afreisden naar Luxemburg. De stad wachtte op ons, en wij wachtten op een voetbalavontuur dat we niet snel zouden vergeten. Ik had een heerlijk hotel geboekt, compleet met een zwembad waar we na de wedstrijd konden ontspannen. Luxemburg stad lag op slechts een steenworp afstand, dus de reis was kort maar krachtig.

De lokale supportersmarkt was al snel door de blikken bier heen. De zon scheen fel en de sfeer was goed. Twee uur voor de wedstrijd verzamelden we ons in een groep, zingend en trommels achterna lopend. Het stadion wachtte op ons, en wij wachtten op FC Utrecht om de Luxemburgse koekenbakkers alle hoeken van het veld te laten zien.

Filmpje van Bunnikside.nl

Maar soms loopt het anders dan verwacht. FC Utrecht speelde tegen FC Differdange in hun Europese avontuur, en tot onze verbazing werd er met 2-1 verloren. De spelers van de plaatselijke club waren niet eens full profs en hadden die dag nog gewoon gewerkt. Het voelde als een onverwachte nederlaag, een smet op ons avontuur.

Toch was er één lichtpuntje. Jacob Mulenga bezorgde FC Utrecht een prima start door al in de tweede minuut een voorzet van Kenny Teijsse binnen te koppen. Maar daarna waren er weinig Utrechtse wapenfeiten te noteren. De Luxemburgse semi-profs wisten tot twee keer toe te profiteren en trokken aan het langste eind.

Terug in het hotel, met een biertje in de hand,